Преображення Христове!

Преображення Христове!

19.08.2022 р. Б., - величний та світлий день, бо сьогодні ми згадуємо не тільки славну подію Преображення Господа нашого Ісуса Христа на горі Тавор, але й святкуємо 10-ліття з дня освячення головної святині м. Коломиї - Катедрального Собору Преображення Господнього.

З нагоди цього величного празника у головному храмі Коломийської єпархії Архиєрейську Божественну Літургію очолив митрополит Івано-Франківський, Кир Володимир Війтишин, у співслужінні із єпархом Чернівецьким, Кир Йосафатом Мощичем, протосинкелом єпархії, о. Романом Кіцелюком, настоятелем собору Преображення Господнього, о. Володимиром Білослудцевим та численним духовенством Коломийської єпархії.

Звертаючись до вірних, митрополит Володимир зазначив: «Сьогодні ми прославляємо Бога й дякуємо Йому, що святкуємо уже 10-літній ювілей цього величного та прекрасного храму. І сьогодні заносимо перед Його святий Престіл слова молитви-подяки, слова молитви-прохання за усіх тих, котрі не змогли взяти участь у цьому святкуванні, бо боронять нашу Україну від сил темряви й зла. Також сьогодні згадуємо усіх тих, хто спричинився до будівництва та облаштування цього Божого дому. Одних уже давно немає, але праця їхніх рук продовжує жити, а інші і далі працюють й дбають про облаштування свого храму. Згадаймо сьогодні наших владик, котрі там, на небесах, але колись молилися у цьому храмі. Ми сьогодні не забули про них: блаженної пам’яті владики – Павло Василик та Микола Сімкайло. Також сьогодні заносимо свої молитви перед престіл Всевишнього і просимо Його про швидке одужання нашого дорогого владики Василія Івасюка. Хай тим, хто біля Господа, Він дарує Царство Небесне, а тим, хто тут, на землі, працює і трудиться, обдаровує щедрими благами й ласками».

По завершенні Літургії о. Володимир Білослудцев пригадав вірним, як відбувалося будівництво собору, починаючи від освячення наріжного каменю і до сьогоднішнього дня. Також отець подякував владикам за спільну молитву. Та вручив жертводавцям, фундаторам та усім, хто дбає про чистоту й красу храму впродовж усіх цих років, грамоти.

Опісля міський голова, п. Богдан Станіславський, вручив медалі та нагороди почесних громадян міста Коломиї, тим, ким пишається місто, на жаль, серед них і посмертно.
Опісля, на подвір’ї храму, відбулося освячення плодів й окроплення присутніх свяченою водою.

Детальніше: https://cutt.ly/uXmCjh

Події