Вічна пам'ять владиці Павлова!

Вічна пам'ять владиці Павлова!

18 років тому, 12 грудня 2004 року, у м. Коломия (Івано-Франківська область) відійшов до вічності владика Павло Василик, єпарх Коломийсько-Чернівецький.

З цієї нагоди сьогодні після ранкової Святої Літургії священники Катедрального собору Преображення Христового відслужили панахиду  за упокій душі ісповідника віри, світлої пам'яті владики Павла біля його могили на площі перед собором. Також згадували його життя, довгі роки заслань, титанічну працю задля виходу УГКЦ з підпілля, незламну і тверду віру в Бога і Церкву!

Усього в радянських тюрмах і таборах єпископ підпільної Української Греко-Католицької Церкви провів 19 років. У табірних умовах був висвячений на диякона. Згодом отримав священичі та єпископські свячення. Владика Павло Василик належить до тих мужів віри, завдяки яким Греко-Католицька Церква не припинила свого існування в часи підпілля та відродилася наприкінці 1989-го року.

Більше про життя і діяльність владики Павла Василика можна дізнатися за посиланням: https://synod.ugcc.ua/data/vladyka-pavlo-vasylyk-467/

Події